• Witamy w Delikatesach Lafuente

Delikatesy Lafuente

Hiszpańskie sery

Wyrazisty smak hiszpańskiego sera trudno porównać z jakimkolwiek innym produktem. To cała plejada wyrobów z mleka koziego i owczego, przygotowywanych według tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Spróbuj farmerskiego pleśniowego Cabrales z regionu Asturias, sera koziego Majorero z Fuerteventura, Payoyo z Kadyksu, Manchego oraz wiele, wiele innych, z płynnym miąższem i wyrusz w szaloną kulinarną podróż po Hiszpanii!

W naszej ofercie znajdziesz najlepsze hiszpańskie sery, w tym wiele certyfikowanych, odznaczonych licznymi prestiżowymi nagrodami World Cheese Awards. Bez względu na to, czy chcesz przypomnieć sobie wakacyjny klimat, urządzić tematyczną kolację czy poznać smaki południa, odwiedź delikatesy Lafuente. Doradzimy Ci, jakie sery kozie i owcze wybrać, aby przyrządzić zachwycające tapas, przygotować sos lub wyjątkowe danie główne.

Sery kozie

Wielbiciele wyrazistych smaków odnajdą w aksamitnych serach kozich wszystko to, na czym im zależy. W wersji hiszpańskiej te produkty powstają z niepasteryzowanego lub pasteryzowanego mleka. Zawsze jednak jest ono wysokogatunkowe, pozyskiwane ze sprawdzonych źródeł.

Jest wiele metod wytwarzania hiszpańskich serów kozich. Produkowane w rozmaitych regionach kraju mają ciemną, zazwyczaj jadalną skórkę oraz zaskakująco miękki środek. To w nim skrywa się całe bogactwo i kwintesencja smaku. Ser Majorero z Wysp Kanaryjskach czy andaluzyjski Payoyo to tylko niektórzy z przedstawicieli gatunku, które warto przetestować, będąc w naszym sklepie.

Sery owcze

Wytwarzane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ręcznie formowane sery owcze to jeden z najdoskonalszych przysmaków Hiszpanii. Teraz możesz spróbować je również w naszym sklepie w Warszawie. Co tu zastaniesz? Zachęcamy do testowania różnych smaków — popularnego Manchego, serów z Kastylii, Valencii i Asturias.

Zadbaliśmy o to, żeby w naszym asortymencie nie zabrakło gatunków znanych i lubianych, jak również mniej sławnych hiszpańskich serów. To niezwykłe bogactwo form, smaków i aromatów. Niektóre z nich dojrzewają nawet wiele miesięcy, zanim trafią na stoły smakoszy. Teraz możesz spróbować ich wszystkich, do czego gorąco zachęcamy.